FK POKROK SEZ KROMPACHY-MŠK- Spišské Vlachy-DERBY

Dvojdňové zápolenie Vlašanov s Krompašanmi. S poľskými rozhodcami maximálna spokojnosť.

SP. VLACHY. V šlágri 24. kola 4. ligy Juh sa stretli dvaja odvekí spišskí rivali. Vlašania hostili Krompašanov a mali aj zaujímavú rozhodcovskú delegáciu.

Štyristo spokojných divákov

Nad susedským derby dohliadali traja arbitri z Poľska. Nakoniec sa po výsledku 2:0 radovali z víťazstva a troch domácich bodov Vlašania.
„Boli to dva dni plné futbalu so susedmi z Krompách. V sobotu hrali majstrák dorastenci, v nedeľu si dali turnaj prípravky a všetko to vyvrcholilo majstrovským zápasom mužov. Prišlo dosť štyristo divákov, no mohlo byť ich viac, keby sa neprekrýval futbal s hokejom, plus u nás bola birmovka. Kto však prišiel na futbal, neľutoval. Prvý polčas bol nemastný neslaný. Všetko podstatné sa udialo v druhej časti hry, kde sme zúročili svoju prevahu dvoma gólmi. Hostí sme prakticky k ničomu nepustili. Plus pod futbalový sviatok sa kvalitným výkonom podpísala trojica rozhodcov z Poľska. Aj hostia sa poďakovali za priateľskú atmosféru a naozaj pekné futbalové derby. Ľudia mali pekný futbalový zážitok,“ opísal dva dni sviatočného futbalu predseda MŠK Tatran Spišské Vlachy Vladimír Baloga.
Pre Vlašanov je každé víťazstvo cenné, no vo vzájomných súbojoch so spišskými zástupcami (Rudňany, V. Folkmar a Krompachy) hreje zisk troch bodov dvojnásobne.
„Zaslúžene sme vyhrali. Hrali sme vysoko takticky. Hostia nemali ani vážnejšiu strelu na bránu a uznali naše kvality. Odčinili sme tak nedobrý výsledok z Horeša. Poďakovať chcem chlapcom za predvedený výkon a rovnako aj trojici poľských arbitrov,“ povedal po víťaznom zápase manažér a tréner Slavomír Sokolský.

Pohodová atmosféra

Na Vlašanov v tejto sezóne nemajú Krompašania dobré spomienky. Už v 9. kole im uchmatli z domáceho ihriska tri body za víťazstvo 2:1 a teraz znova vyšli naprázdno.
„Prvý polčas derby bol nezáživný. Hral sa futbal medzi šestnástkami. Bol predpoklad, že kto dá gól, ten zvíťazí. V druhom polčase si domáci vytvorili dva vydarené útoky, po ktorých skórovali a zaslúžene zvíťazili. My sme si nedokázali vytvoriť vyložene gólovú šancu. Celé derby sa nieslo v pohodovej atmosfére a bolo na vysokej úrovni,“ povedal po prestížnom zápase hráč Krompách Ľuboš Ontko.










 Spišské Vlachy,2015
FotoReport: Štefan Jendrek  

Komentáre

Obľúbené príspevky